Steinkjer Kommune
«I Steinkjer Kommune er vi i gang med en plan vi kaller «En trygg og god oppvekst i Steinkjer – for alle». Formålet er at vi alle blir bedre til å jobbe forebyggende – og sammen på kryss og tvers – for å sikre at alle barn og unge i Steinkjer får en trygg og god oppvekst. Derfor har vi inngått en avtale med Joint Action som vil støtte oss i arbeidet med å utvikle relasjonell kapasitet i vår organisasjon. Det ser vi frem til.»
I Steinkjer Kommune er det et stigende behov for å tenke nytt i forhold til hvordan man sikrer at alle barn og unge kommer inn i gode livsforløp. Det er behov for å sikre høyere tilstedeværelse i barnehage og skole, og for å redusere mistrivsel og adferdsproblematikk som kan resultere i at barn og unge faller utenfor.
Kenneth Arntzen, Oppvekstsjef i Steinkjer Kommune:
Som andre kommuner jobber vi nå med oppvekstreformen, og samtidig jobber vi med en stor og helhetlig plan som vi har kaldt «En trygg og god oppvekst i Steinkjer – for alle». Arbeidet med denne planen er startet – og fortsetter inn i 2024.
Målet er at flere barn og unge på sikt skal gjennomføre skole – og komme videre i gode livsforløp med utdannelse og selvforsørgelse. Her får vi bruk for å tenke og jobbe på andre måter, vi må blant annet bli bedre til å jobbe forebyggende. Og det krever at vi jobber godt sammen – på kryss og tvers.
Tendensen viser at kommunen får flere oppgaver som skal løses og som utfordrer oss. Derfor må vi bli bedre til å utnytte ressursene effektivt og med høyere kvalitet. Vi må også bli bedre til å bruke ressurser i bred forstand i kommunen og i lokalsamfunnene.
For å få til dette, er vi avhengige av samarbeid og koordinering av velferdstjenestene med medvirkning, rett hjelp og oppfølging av det enkelte barn, ungdom og deres familier – og til rett tid.
Derfor jobber vi nå sammen med Joint Action for å utvikle relasjonell kapasitet blant våre ledere, medarbeidere og våre viktigste samarbeidspartnere, hvor vi har følgende mål:
• Innbyggerne skal merke mere sammenheng og helhet i møtet med kommunen.
• Vi skal sikre bedre bruk av medarbeidernes tid og ressurser til det tverrfaglige arbeidet.
• Vi skal sikre en sterkere forståelse for hva vi skal lykkes med sammen – både på leder- og medarbeidernivå.
• Organisasjonen som helhet skal oppleve en klar retning for det tverrfaglige arbeidet.